Badkamer opknappen

Je badkamer opknappen is goedkoper dan jij denkt. Versleten tegels, vieze voegen of oude kranen geven een badkamer namelijk een gedateerde uitstraling. Het goedkoop renoveren van je badkamer is geen grote klus. Een likje verf, een nieuwe spiegel, schone voegen en wat nieuwe accessoires. Je badkamer is weer als nieuw. Hoe ga jij te werk? Volg het stappenplan hieronder (met tips) om jouw badkamer “low budget” op te knappen.

Bepaal het budget voor het opknappen van je badkamer

Het opstellen van je badkamer budget is al een deel van je planning. Hiervoor zet je op een rij wat je wilt veranderen aan je badkamer. De belangrijkste vraag is: waar stoor ik me het meest aan? Bekijk je badkamer goed en bekijk welke (kleine) veranderingen je kunt aanbrengen. Vervolgens koppel je daar een budget aan. Denk bijvoorbeeld aan:

 • voegen schoonmaken en opknappen (reiniger, coating)
 • een nieuw badkamermeubel (kast voor handdoeken, medicijnen, etc)
 • verf en schildergereedschap (kwasten, tape, grondverf)
 • nieuw sanitair
 • nieuwe kranen
 • verlichting
 • overig gereedschap

Besteed bij dit deel van de planning aandacht aan alle details. Zo voorkom je dat je na de badkamer opknappen opnieuw klusjes tegenkomt. 

Maak een plan

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of niet: een goede voorbereiding maakt alles makkelijker. Maak daarom een stappenplan met wat er moet gebeuren en in welke volgorde. In het kort kan dat er bijvoorbeeld zo uitzien: 

 • Wil je je badkamer schilderen? Verwijder dan eerst de schimmel van de muren en werk beschadigingen bij. 
 • Schilderen van onbetegelde wanden
 • Voegen opknappen
 • Kitnaden vervangen
 • Het plaatsen van een nieuwe badkamerkast en verlichting
 • Accessoires

Je kunt natuurlijk ook een andere volgorde aanhouden: dit hangt af van de wensen die je hebt. Wel raden we aan om schilderen en voegen opknappen het eerst te doen: deze klussen geven de meeste overlast. Na het schilderen en de voegen, kun je de details opknappen.

7 tips om je badkamer low budget op te knappen

Hieronder geven we 7 tips voor een low budget badkamer renovatie. Daarbij vind je voornamelijk klussen die je niet hoeft uit te besteden: zelf renoveren helpt al om jouw badkamer low budget te renoveren. Succes! 

1. Herstel de voegen van de badkamer

Verkleurde of vervuilde voegen geven al snel een beeld van een ouderwetse badkamer. Door de voegen te herstellen krijgt je badkamer weer een frisse en nieuwe uitstraling. Dit doe je door de voegen schoon te maken en ze hun oorspronkelijke kleur te geven (een nieuwe kleur kan natuurlijk ook). Brixor is professioneel merk dat een complete set levert om je voegen te reinigen, een kleur te geven én te onderhouden. In deze set zit een coating, een reiniger en een onderhoudsreiniger. Je vind in het pakket meteen applicatoren om alle middelen aan te brengen. Dat scheelt tijd en moeite: je hoeft niet alles bij elkaar te zoeken.

2. Geef de voegen een nieuwe kleur

Versleten of niet: het kan zijn dat je niet meer tevreden bent over de kleur van de voegen. Wist je dat je ze makkelijk een andere kleur kunt geven? In onze alles in één pakket vind je een coating voor je voegen die beschikbaar is in alle mogelijke kleuren. Daarbij zit in de Brixor set alle gereedschap om de coating aan te brengen. Het enige wat je hoeft te doen is de set kiezen met de juiste kleur. 

3. Vervang kitnaden in de badkamer

Naast voegen, heeft je badkamer kitnaden. Deze verslijten na verloop van tijd. Ze verkleuren bijvoorbeeld, wat je badkamer een groezelige uitstraling geeft. Merk je dat je ze niet meer schoon krijgt? Verwijder ze dan, en breng een nieuwe kitlaag aan. Dit geeft je badkamer weer een nieuwe, nette look. Deze klus kun je meteen aanpakken als je besluit de voegen te reinigen en te renoveren: nieuwe voegen met vieze kitnaden zijn immers niet zo charmant. 

4. Vervang douchekop en kranen

Door je kranen en douchekop te vervangen, krijgt je badkamer een frissere uitstraling. Als je ze goed uitkiest, voldoen ze bovendien aan je behoefte. Een regendouche is bijvoorbeeld erg mooi, maar verbruikt ook veel water. Vind je dit fijn, of wil je liever een kleinere douchekop? Bij een kraan is het belangrijk om op duurzaamheid te letten: hij moet degelijk zijn en een tijd meegaan. Met een goede oriëntatie is dit een eenvoudige tip om een simpele badkamer luxe eruit te laten zien!

5. Plaats een spiegel met verlichting

Scheren, make-up aanbrengen of je haar doen: met een verlichte spiegel gaat het makkelijker. Als jouw spiegel niet verlicht is, is dit één van de tips voor een simpele badkamer renovatie. Verlichting boven je wastafel geeft je badkamer een meer luxe uitstraling. Bovendien is het erg handig. Neem het aanleggen van de verlichting wel mee in je planning.

6. Ga voor een luxe uitstraling

Goedkoop je badkamer opknappen en een luxe uitstraling creëren? Het kan! Met name de kranen en douchekop (zie tip 4) spelen hierin een rol. Daarnaast kan een nieuwe badkamerkast een groot verschil maken, en deze hoeft niet eens duur te zijn.
Je kunt ook een luxe sfeer creëren door:

 • Accessoires, zoals mooie zeeppompjes en mandjes.
 • Stijlvolle badkamermatjes
 • Nieuwe handdoeken
 • Geurstokjes
 • Een spiegel met verlichting

Wil je graag de allure van een spa of hotel in je badkamer? Rol je handdoeken eens op en leg ze in leuke mandjes. 

7. Verf de wanden die niet betegeld zijn.

Elke badkamer heeft wel een gedeelte dat niet betegeld is. Het is slim om hiernaar te kijken: is dit nog netjes en ben je tevreden over de kleur? Het schilderen van je badkamer kan een mooie, nieuwe uitstraling geven en is een betaalbare klus. Hou rekening met de volgende punten: 

 • Koop de juiste verf: deze moet bestand zijn tegen vocht.
 • Schilderen is bewerkelijk en geeft de nodige overlast: hou hiermee rekening in je planning. 
 • Bereid je goed voor: maak de wand die je wilt schilderen schoon en herstel deze. 
 • Voor je gaat schilderen plak je alles af en schakel je de stroom uit. 

Bij voorkeur doe je het schilderen aan het begin van de badkamer renovatie. Het vraagt namelijk om de nodige voorbereiding.


Je badkamer opknappen kan makkelijk low-budget


Met bovenstaande tips kun je je badkamer mooi opknappen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal uit te voeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om elk jaar enkele suggesties op te knappen. Door het slim aan te pakken, kun je de meeste klussen bovendien makkelijk zelf!

Logo